Nieuwsbrief Inkoopcommissie Q3 2015

    

Activiteiten DCO Inkoopcommissie 15-09-2015  

Onderzoek Gezamenlijke DCO inkoopplein:

Bijeenkomst van 8 september jl. is succesvol afgelopen. Presentaties waren goed ontvangen door inkoop en financiële collega’s. Er kwamen vragen hoe de koppeling met verschillende financiële pakketten werkt. TBlox wordt donderdag 17 september gepresenteerd aan het bestuur. Het onafhankelijke onderzoek wordt door drs. Ing. Fokko van Dijk RA, partner bij Borrie Accountants uitgevoerd. De volgende instellingen hebben al aangegeven mee te willen doen aan het interview; Calvijn College, Scalda, Pontes, HZ en Mondia maar, instellingen kunnen nog aanmelden. Er is geen verplichting behalve het interview voor het onderzoek.

Schoolinventaris verkopen via PIANOo-desk

De mogelijkheid bestaat PIANOo-desk te gebruiken als platform om afgeschreven schoolinventaris te verkopen. Inkoopcommissie zal het platform testen om de belangstelling te peilen.

Lopende aanbestedingen:

  • Schoonmaak 3 – Vorige week overleg geweest met CSU over de VSR en kwaliteit controles.  Feedback is positief van HZ, Scalda, Calvijn en Pontes. De kwaliteit is verbeterd. Het aanbestedingsteam is in gesprek met CSU over de procedure voor beoordeling van KPI’s. Facilipoint is ingericht als platform voor kwaliteitsmeldingen.

 

  • Mobiele telefonie: Scalda heeft een aanbesteding mobiele telefonie gehouden en het resultaat opengesteld voor DCO-leden. Scalda en Pontes zijn overgestapt naar KPN / Paree per 1 juli jl. Andere instellingen mogen instappen mits het vóór 31 december is. Tot heden zijn Scalda en Pontes tevreden over de service.

 

  •  Aanbesteding hardware/AV: Binnen DCO was er onvoldoende belangstelling voor een aanbesteding hardware en zelfs geen voor AV. Daarom wordt door Scalda in FSR verband samen met Summa en Gilde Opleidingen georganiseerd deze aanbesteding georganiseerd. Via Scalda kunnen DCO-leden aanhaken.  Gesplitst in 3 delen: werkplekken / servers –en infrastructuur / AV middelen. Werkplekken / infra: Scalda, Pontes en HZ doen mee, Summa trekt de aanbesteding. AV middelen wordt geleid door Scalda.

 

  • Repro 2: Vorige week begonnen met voor inventarisatie tot heden doen 8 instellingen mee.

 

Gewenste:

Tuinonderhoud – eerste inventarisatie is geweest, wordt vervolgd

Huisaannemer per regio: Scalda is bezig. Vanuit DCO geen belangstelling.

Zonnepanelen – 4 instellingen zijn geïnteresseerd, bijeenkomst wordt week 39 georganiseerd.

Touringcarvervoer – nog niets geregeld, wordt vervolgd.

drukwerk/ communicatie; niets mee gedaan, wordt vervolgd.

 

Netwerkbijeenkomst

Gepland op 12 november bij Prins Maurits in Middelharnis. Het programma bestaat uit een presentatie van Paree over mobiele telefonie gevolgd door een informatie sessie door Inkada Inkoop & Advies over de aanbesteding Repo 2.